De sleutel voor uw industriele automatisering

PROJECTEN

Besturingssysteem voor sondeervoertuigen
Het programmeren van de besturing van hydraulisch aangedreven rupsvoertuigen ten behoeve van sondeerwerkzaamheden. Geïnstalleerde dieselmotor wordt via CAN-bus met het J-1939 protocol aangestuurd. Alle overige IO-slaves communiceren via het CAN-open protocol.
Hierbij is gebruik gemaakt van EPEC-PLC's die uitermate geschikt zijn voor het aansturen van hydraulische installaties en prima functioneren in ruige omgevingen.
De software is geschreven in Codesys 2.3 ook de HMI welke als target-visu op een externe PC draait, is geschreven in Codesys.

Conveyors centraal magazijn
Centrale S7-besturing van een viertal transport systemen die pallets aanbieden aan een robot in een centraal magazijn overgenomen in vierautonome transport systemen met een op Codesys gebaseerd besturing systeem. Heikel punt was dat de exploitatie van het magazijn moest doorgaan tijdens de ombouw en de nieuwe transport systemen moesten communiceren via een onbekend communicatie protocol via rs232 met de Siemens S7 Plc, welke op zijn beurt met de magazijn software communiceert. Dit protocol is na vervanging van de magazijn-software vervangen door een op ethernet tcp/ip gebaseerd protocol. Hierdoor was het noodzakelijk een extra plc in te zetten als tijdelijke interface om tijdens de ombouw de communicatie tussen de nieuwe transport systemen en de oude software te waarborgen

Koelinstallatie distributie centrum
Koelmotoren voorzien van een op afstand bestuurbare besturing.
Deze besturing zorgt voor het regelen van de temperatuur van de diverse ruimtes. De besturing is gebaseerd op een Wago plc met een webinterface en heeft een E-mail berichten service.

Klimaatbeheersing
Besturingen van de diverse ruimtes vervangen door een viertal Wago plc’s met webinterface welke als taak hebben per plc een vijftiental hulpkasten aan te sturen. Deze hulpkasten sturen op hun beurt ventilatoren en 1 of 2 modulerende kleppen aan. Zij zijn uitgerust met PT100 temperatuur voelers en in enkele gevallen ook met analoge vocht metingen. De klimaat regelingen zijn uitgerust met een webinterface en een E-mail berichten service. Voor de kantoorruimtes wordt gebruik gemaakt van twintigtal modbus thermostaten waarmee de plc communiceert. Op basis hiervan wordt de temperatuur van de diverse ruimtes geregeld.

Vuildetectie
Nacontrole kontrolle geraspt product op vuil met het accent op blauw plastic. Detectie uitgevoerd met Cognex 5400C. Bij vuildetectie wordt de lijn gestopt en de beelden gepost op een centrale FTP server. De gebruiker kan d.m.v. een kleine VB6 applicatie lokaal een variabel in te stellen aantal beelden bekijken. De applicatie draagt ook zorg voor het verwijderen van oude beelden op deze server zodra deze ouder zijn dan het ingestelde aantal dagen.

Kaas keerstation
Porties gesneden kaas worden tijdens transport 90 graden gedraaid en zo nodig gecorrigeerd. Oude defecte camera’s om financiële redenen vervangen door Leuze Smart camera’s. tevens software in Lenze servo regelaars en Servo plc herschreven. Als extra een Wago plc geplaatst om de positie van het product te vertalen naar een analoog signaal t.b.v. de servo regelaars van de na-correctie banden.

Dynamische kaasweeg installatie
Weegt tijdens transport het totaal gewicht van de geloste vrachtwagen. Uitgevoerd met loadcellen van HBM, seriële etiketten printer, Matrix Orbital serieel display en Wago plc

CasePacker 2 X/Y traverses plus kratten transport
De installatie vult lege kratten met zakjes geraspte kaas. 2 Ipc’s vervangen door 2 Mitsubishi Q serie plc’s en Proface display’s. Positionering servo motoren wordt gerealiseerd door de plc voorzien van analoge 0/10 volt uitgangen

Verticale kaasbuffer
De installatie buffert kaas van snijmachine en geeft deze af op een foliebaan van een verpakkingsmachine. Oude S5 besturing inclusief motoren volledig vervangen en uitgerust met Lenze servo motoren en Mitsubishi plc.

Horizontale Flow wrapper
Besturing volledig vervangen en uitgerust met Mitsubishi plc en Proface Touchscreen.

Gebouw beheersysteem
Dit systeem draagt zorg voor tijdige inschakeling van diverse facilitaire installaties en uitschakeling van diverse installaties bij maximum stroomverbruik.Plc software volledig herschreven en uitgerust met webinterface en berichten services zoals sms en email.

Kaas ontbox installatie
Diverse soorten kaas worden na behoefte laag voor laag uit boxen gehaald en naar de verschillende productielijnen getransporteerd. Oude S5 plc vervangen door Mitsubishi QNA plc en uitgerust met proface touchscreen.

Horizontale kaassnijmachine
Kaas wordt tijdens transport in lengterichting doorgesneden. Installatie geïntegreerd in bestaande S5 besturing.

Besturing dakpannen productie hal inclusief dakpannen transport
Relais besturing in fases vervangen door Siemens S5 plc en besturing geoptimaliseerd

Klei transport van opslag naar hulpstukken en dakpannen productiehal
Volledig nieuwe besturing uitgevoerd in relais techniek